دستگاه ups

دستگاه UPS | نصب و راه اندازی سیستم برق اضطراری


دستگاه UPS یا Uninterruptible power supply (منبع تغذیه بدون توقف) یک دستگاه الکترونیکی است که از آن برای ایجاد ثبات در تغذیه تجهیزات الکتریکی اتاق های سرور ,دیتا سنتر ها,مراکز داده  , و خیلی جاهای دیگر  استفاده میشود.
از مهمترین کارایی های دستگاه UPS یو پی اس زمانیست که برق شهری به هر دلیل از مدار خارج می شود و بلافاصله بدون وقفه دستگاه یو پی اس وارد مدار می شود. این امر به نحوی است که نیازی به روشن کردن مجدد یا خاموش کردن دستگاه مورد استفاده نمی باشد.
سیستم یو پی اس وظیفه حفاظت از وسایل الکتریکی حساس در برابر نوسانات برق را نیز بر عهده دارد و این امر باعث می شود سیستم ها از خرابی ناگهانی در امان بمانند و از هزینه تعمیرات و خرید مجدد جلوگیری به عمل می آورد. در واقع یو پی اس علاوه بر محافظت از دستگاه‌های الکتریکی حساس، ثبات جریان برق را فراهم می آورد که به آنلاین ماندن تجهیزات و برنامه های حساس کمک می کند.

ups چگونه کار میکند؟

در طول وصل برق شهر دستگاه UPS از برق شهر برای شارژ باتری ها استفاده می کند و در کنار آن از طریق همان برق تجهیزات الکتریکی وصل شده را نیز تغذیه میکند. پس از قطع برق باتری های دستگاه به صورت منبع وارد شبکه می شوند و تجهیزات را تغذیه میکنند.

دستگاه UPS دارای وظایف متعددی است ولی به صورت کلی وظیفه آن ایجاد ثبات در تغذیه تجهیزات الکتریکی است.

  • تغذیه تجهیزات در صورت قطع برق
  • محافظت از تجهیزات در مقابل افزایش یا کاهش های ناگهانی ولتاژ
  • محافظت در مقابل نویز
  • محافظت در مقابل بی ثباتی در فرکانس برق شهر

انواع دستگاه UPS

یو پی اس آفلاین (OFF LINE)

برخی از انواع یوپی‌اس‌ها به نام ups آفلاین یا آماده به کار، با زمان حفاظت ۲۰ دقیقه که گسترش ظرفیت آن معمولاً امکان پذیر نیست، معروف هستند.
این نوع یوپی‌اس‌ها در حالت عادی از برق شهر استفاده می‌کنند اما به محض قطع برق، یوپی‌اس وارد مدار شده و برق باطری را به برق مورد نیاز مصرف‌کننده‌ها تبدیل می‌کند.
یوپی‌اس‌های آماده به کار، تنها ویژگی‌های پایه‌ای را ارائه می‌دهد؛ مثل حفاظت کردن از مصرف کننده در برابر ولتاژهای بسیار زیاد ناخواستهٔ ورودی و شارژ باتری‌ها. یوپی‌اس‌های آماده به کار با تغییر جهت عبور جریان در خطِ مسیر باتری، جریان دی‌سی را از حالت عادی شارژ به حالت تهیه ولتاژ ای‌سی مورد نیاز تغییر وضعییت می‌دهند. در یوپی‌اس آماده به کار «خارج از خط» سیستم بار به طور مستقیم توسط برق ورودی پشتیبانی می‌شود و مدارات قدرت تنها با استناد به ابزار قدرت تغذیه می‌شوند. بیشترین دستگاه UPS زیر ۱ کیلوولت‌آمپر از انواع خط‌های تعاملی و یا آماده به کار هستند که معمولا ارزان قیمت‌ترند.
این نوع از یوپی‌اس‌ها تنها به هنگام قطع برق و به عنوان منابع جایگزین فعال می‌شوند به همین علت به آن‌ها یوپی‌اس با عملکرد کشیک انفعالی نیز می‌گویند.

یو پی اس آنلاین (ON LINE)

انواع دیگری از یو پی اس وجود دارد که قدرت آن در باتری و در مدار مورد استفاده با هم متفاوت است. یکی از انواع دستگاه UPS ها دستگاه ups آنلاین می باشند که امروزه بیشتر از آن استفاده می شود. این دستگاه UPS می توانند درجه حفاظت مطلوبی را فراهم سازند. احتمال بروز اتصال کوتاه و یا شارژ ناگهانی برق در مدار و یا هر نوع خطر برقی دیگر در یک UPS استاندارد و با کیفیت صفر است لذا یو پی اس ها از درجه ایمنی خوبی هم برخوردارند. 

در شرایط طبیعی، تأمین خروجی در این نوع UPS ها پس از تصحیح ورودی یعنی پاک سازی ورودی از نویز و احیاناً سطح ولتاژ ورودیانجام می پذیرد. تنها در مواقعی همچون بروز نقص فنی ،OVER LOAD یا افزایش خارج از رنج دما، یو پی اس به مد BYPASS می رود.

یو پی اس لاین اینتراکتیو (LINE INTERACTIVE)

در این  یو پی اس ها  در شرایط نرمال خروجی از برق ورودی تغذیه می شود. این دستگاه ups دارای مبدل دو طرفه می باشد که هم نقش اینورتر و هم نقش شارژر را دارد و شکل موج ولتاژ در حالت کارکرد باتری بصورت سینوسی می باشد. در این حالت ولتاژ خروجی توسط Stabilizer داخلی که بصورت پله ایست اصلاح می گردد، اما در خصوص فرکانس و نوسان لحظه ای در یو پی اس های خانواده Line-interactive  نمی توان اصلاح ویژه ای بعمل آورد. شکل موج این نوع دستگاه ups در حالت کار با باتری شبه سینوسی و در بعضی موارد سینوسی کامل می باشد.

تک دیتا آمادگی دارد تا با راه اندازی دستگاه UPS و سیستم برق اضطراری، ایمنی محیط کار شما را افزایش داده و با تامین برق بدون وقفه از آسیب رسیدن به سیستم ها و تجهیزات شما جلوگیری نماید.

تک دیتا طراحی و اجرای پروژه ای شبکه ای در زمینه اکتیو و پسیو ,اجرای دیتاسنتر ها و مراکز داده ,اتاق سرور و همچنین تامین تجهیزات مورد نیاز برای پروژه های شما می باشد.

بخشی از دیگر خدمات تک دیتا به شما: