Hyperscale
امروزه با توجه به افزایش چشم گیر داده ها و به وسط گشیده شدن مبحث های مدیریت داده و اطلاعات نسل اینده موج عظیمی عظیمی از محاسبات را به سمت ما سوق میدهد .
امروزه حجم زیادی از اطلاعات بر پایه تراشه های کم مصرف مانند پردازنده های ARM میباشد . البته تمامی تلفن ها همراه هوشمند این راهکار را برروی ریزپردازنده های خود تعبیه کرده اندو میتوان گفت به اندازه ی یک سیستم شخصی قدرت پردازش دارند .
در طول ده سال گذشته، میزان مصرف برق در دیتاسنترها با نرخ متغیری رشد یافته و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ به میزان ۲۴ درصد رسیده است. با این وجود، تغییر گرایش به سمت Virtualization یا مجازیسازی، Cloud Computing و همچنین بهبود روند مدیریت دیتاسنترها موجب کاهش میزان استفاده از انرژی میگردد.
نقل و انتقال سرور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، هر سال به میزان ۱۵ درصد افزایش یافت و در نتیجه تعداد سرورها در دیتاسنترها تقریبا دو برابر شد. این روند افزایش از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ به ۵ درصد کاهش یافت که مقداری از آن نیز به دلیل رکود اقتصادی بود. بههرترتیب، نرخ رشد سرور در حال حاضر ۳ درصد میباشد، روندی که انتظار میرود تا سال ۲۰۲۰ همچنان ادامه داشته باشد.
دیتاسنتر و مراکز داده سنتی (راهکار قدیمی)
شیوه کار این دیتاسنتر ها که امروزه هم مورد استفاده قرار میگیرد به این گونه است که تحت سیستم عامل هایی مانند لینوکس و ویندوز راه اندازی میشوند و لی درکل میتوان گفت امروزه این ابزار در اکثر مراکز داده و دیتاسنتر هایی وجود دارد که ریشه آن ها به روز های سرور کلاینت می رسد.
نقطه قوت این نوع معماری و طراحی به این گونه است که به خوبی میان مردم جا افتاده است و کارکنان متخصصان با تجربه ای در این زمینه فعالبت میکنند .
راه کار جدید HYPERSCALE
کمپانی سیمون (siemon) در حال اشاعه مفهوم معماری با ظرفیت بالا (Hyperscale) در بخشهای سازمانی (Enterprise) و اجارهای (Colocation) است.
راهکاری برای تعداد بالای فیبر نوری در نقطه ورودی ساختمان.
کمپانی siemon، توسعه دهنده جهانی و ارائهدهنده سیستمهای کابلکشی برای زیرساختهای شبکه با کیفیت بالا، واقع در آمریکا، چالشهای جدیدی را برای مراکز داده سنتی پیشبینی کرده است.همزمان با گسترش رایانش ابری، مراکز داده باید مدرنسازی شده و شبکههای خود را برای فراهمسازی منابعی با انعطاف بیشتر گسترش دهند. آنها همچنین باید کابلکشی فیبر نوری خود را نیز گسترش دهند. بنا بر پیشبینی سیمون «شروع عصر ابر ترکیبی (Hybrid Cloud) و خصوصی (Private Cloud) و جهش از اترنت 10 گیگابیت، به 40 گیگابیت و سپس 100 گیگابیت را میتوان با مفاهیمی چون معماری یکنواخت (flat architectures) و با ظرفیت بالا توجیه کرد. حتی مراکز داده پیش پا افتاده هم مجبور به تبدیل شدن به مراکز داده با ظرفیت بالا (Hyperscale data cneter) میشوند.
مراکز داده با ظرفیت بالا یک معماری محاسباتی فوق العاده انعطاف پذیر دارند که میتواند مانند یک واحد مجزا مدیریت شود. راه حل های Hyperscale به اپراتورها اجازه میدهد تا با سرمایه گذاریهای کمتر شروع کنند و سپس با توجه به تقاضای رو به رشد واکنش نشان دهند. بنابراین آنها می توانند بلافاصله شبکههای خود را بدون نیاز به وقفه در عملیات تجمیع کرده یا گسترش دهند.
سرور های Hyperscale نوع جدیدی ار سرور ها هستند که برای دیتاسنتر های خاصی طراحی شده اند این سرور ها (Hyperscale) حتی از سرور های قدیمی 19 اینچی که در گذشته استاندارد بودند نیز بزرگ تر است و علاوه بر آن دارای کاربرد های بهتری نیز هستند .
سرور های Hyperscale توسط قطعات و اجزا های رایج ساخته شده اند که در صورت خرابی میتوانند به راحتی تعویض میشوند .
معماری Hyperscale براساس Cloud کار میکند و کمپانی های بزرگ تکنولوژی مانند Google , Facebook , Amazon نیز از این معماری استفاده میکنند . از دیگر قابلیت های Hyperscale میتوان به ساخت ابرکامپیوتر نیز اشاره کرد .
قابلیت Hyperscale برای به کار بردن تعداد بسیار بالایی از کابل که معمولا فیبرهای نوری هستند مناسب است. معمولا در این گونه کابلکشیها بیش از 2000 یا 4000 کابل فیبر نوری برای اتصال مورد نیاز است. در حال حاضر ارائه دهندگان خدمات ابری عظیم، مفهوم Hyperscale را پیادهسازی میکنند تا بتوانند همیشه عملکرد محاسباتی خود را با شرایط بازار مطابقت دهند. بازار دیتاسنتر با ظرفیت بالا (Hyperscale) در حال حاضر بیش از 20٪ در هر سال رشد میکند و در سال 2022 به میزان قابل توجه 71.2 بیلیون دلار خواهد رسید.