جداول تخمین بار سرمایی بر اساس سه وضعیت بار کم ، بار متوسط و بار زیاد و با در نظر گرفتن شرایط زیر بر مبنای ویرایش دوم کتاب : HEATING, VENTILATING, AND AIR CONDITIONING SYSTEMS ESTIMATING MANUAL –SECOND EDITION- A.M. KHASHAB تدوین شده است.
انتخاب یکی از موارد «بار کم» ، «بار متوسط» و یا «بار زیاد» بستگی به شرایط اقلیمی و تصمیم برآورد کننده با توجه به مقتضیات پروژه مورد نظر دارد. همان گونه که در جداول مشخص است ، در هر یک از «بارهای کم» ، متوسط یا زیاد ، گرمای محسوس و نهان ناشی از عوامل گرمازا مانند وجود افراد و یا روشنایی کاملا متفاوت است. در «بار کم» تعداد حضور افراد در واحد سطح کمتر و در «بار زیاد» بیشتر است و به موازات آن شدت و ضعف توان روشنایی به ازای واحد سطح نیز چنین است. به عنوان مثال در اولین جدول پیش رو که مربوط به تخمین بار سرمایی واحدهای آپارتمانی است ، در «بارکم» هر 325 فوت مربع و در «بار زیاد» هر 100 فوت مربع برای یک نفر در نظر گرفته شدده است و همچنین مقدار روشنایی در «بار کم» 1.0 وات و در «بار زیاد» 4.0 وات به ازای هر فوت مربع منظور شده است.
تخمین بار سرمایی واحدهای آپارتمانی
تخمین بار سرمایی تالار کنفرانس ، تئاتر ، سالن اجتماعات و سایر اماکن مشابه
تخمین بار سرمایی ساختمان های آموزشی (مدارس ، مدارس عالی دانشگاه)
تخمین بار سرمایی کارخانه ها و کارگاه ها با کار سبک
تخمین بار سرمایی (روش دوم)
جداول تخمین بار سرمایی این قسمت که تحت عنوان روش دوم معرفی شده است ، برگرفته از کتاب زیر است :
HVAC EQUATIONS DATA AND RULES OF THUMB. ARTHUR A. BELL
در این جداول بار کل و محسوس به تفکیک آمدهاند و فارغ از مقدار انرژی مورد نیاز برای تامین سرمایش بر حسب واحد سطح ، دامنه مقادیر نیز ذکر شده و اطلاعات دیگری همچون ضریب گرمای محسوس (SHR) ، دبی هوا و نرخ تعویض هوای هر یک از اماکن نیز در دسترس قرار گرفته است.