9.8 C
تهران
۱۴۰۳-۰۹-۰۳
مجله تک دیتا
علمی و آموزشی

ذخیره یک میلیارد ترابایت تنها در یک گرم از DNA انسان

ذخیره اطلاعات روی DNA

سالهاست که بحث ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوترها روز به روز در حال پیشرفت است و از ذخیره سازی تنها چند مگابایت بر روی یک هیولای سخت افزاری چند صد کیلیویی تا ذخیره سازی چند ترابایت در یک حافظه جامد چند سانتی متری توسعه پیدا کرده است اما همیشه بشر به دنبال رشد و توسعه بیشتر این حوزه بوده است تا جاییکه برای ذخیره سازی اطلاعات پا را از حافظه های معمولی فراتر گذاشته و دیگر به سراغ ذخیره سازی داده ها بر روی DNA رفته است و اینکار عملا انجام شده است. همانطور که در علم کامپیوتر واحد های ذخیره سازی و البته شناسایی اطلاعات صفر ها و یک ها بصورت 1 و 0 می باشند در علوم زیستی و به زبان ساده تر دستگاه ذخیره سازی اطلاعات موجودات زنده عناصر A ، T ، G و C در DNA هستند که نقش 0 و 1 های طبیعت را برای موجودات زنده ایفا می کنند.

کدها و اطلاعاتی که درون حافظه های امروزی بصورت جامد ذخیره می شوند دارای تاریخ انقضاء هستند و بعد از مدتی از بین می روند ، شاید دیده باشید که CD ها و DVD ها بعد از مدتی فاسد می شوند و از بین می روند اما نکته بسیار مهم در خصوص فرآیند ذخیره سازی داده ها بر روی DNA این است که این اطلاعات هیچوقت از بین نمی روند و می توانند هزاران سال بصورت سالم نگهداری شوند ، برای مثال امروزه امکان بررسی DNA موجوداتی وجود دارد که سالهای سال پیش نسلشان منقرض شده است و با استفاده از DNA حتی قابلیت بازسازی آن موجودات هم وجود دارد .

ذخیره اطلاعات روی DNA

بیشتر بدانید !


DNA می تواندبسیار بسیار بسیار بیشتر از چیزی که فکرش را بکنید داده یا اطلاعات درون خودش نگهداری کند ، تصور کنید که یک گرم DNA می تواند بیشتر از 1 میلیارد ترابایت ( عدد قابل تامل هست ) را درون خودش نگهداری کند !!!! دانشمندان در شهر زوریخ کشور سوئیس توانسته اند که بصورت واقعی اطلاعاتی را در DNA انسان ذخیره کنند و از DNA به عنوان یک رسانه ذخیره سازی استفاده کنند ، آنها توانستند آلبوم های کاملی از سال 1998 را در رشته های DNA ذخیره سازی کنند .

 

مهمترین چالش در این میان تبدیل کردن 0 و 1 ها به A,T,G,C یا ساختار نگهداری اطلاعات در DNA بود . بعد از انجام این فرآیند های پیچیده تبدیل صفر و یک به ساختار DNS و ذخیره سازی آن ، فرآیندی بر روی آنها انجام می شود که بتواند هزاران سال داده را در خودش نگهداری کند و داده ها پایدار بمانند. البته این اولین تلاش و اولین موفقیت در ذخیره سازی داده ها بر روی DNA نیست و دانشمندان سوئیسی دومین رتبه را در این موفقیت دارند اما قطعا بیشترین حجم داده را به خودشان اختصاص می دهند ، اولین گام در ذخیره سازی اطلاعات بر روی DNA توسط مایکروسافت انجام شد که موفق شدند یک ویدیوی 200 مگابایتی HD را بر روی DNA ذخیره سازی کنند.

 

روند رشد این تکنولوژی ذخیره سازی بسیار کند است اما موفقیتی که در ذخیره سازی این مقدار داده بر روی DNA در سوئیس حاصل شد نشانگر این است که در آینده تکنولوژی های ذخیره سازی مبتنی بر DNA قطعا جایگزین تجهیزات سخت افزاری و گرانقیمت امروزی می شوند .

منبع

Rate this post

نظر شما چیه؟

12 + 12 =